SIRT SIRTA RAF SİSTEMİ

Sırt Sırta Raf Sistemi

Sırt sırta raf sistemi, diğer adıyla “back to back” raf sistemi veya ağır yük raf sistemi, her türlü ürünün depolanmasına elverişli ve en yaygın kullanıma sahip bir depo raf sistemidir. Sırt sırta raf sistemde kullanılan yatay taşıyıcıların (travers) tırnaklı yapısı sayesinde, istiflenecek ürünlerin yüksekliklerine göre kat ayarlaması kolayca yapılabilmektedir. Bu sistemde paletlerin depolanması ve sipariş hazırlama işlemi aynı anda yapılabilir.

Rafların yerleşimini ve yüksekliğini; depolanacak ürünlerin, kullanılacak forkliftlerin ve depo alanın özellikleri belirler.

Faydaları:

  • Her palete direkt ulaşım
  • Depolanacak ürün ağırlığına veya ebatlarına göre esneklik
  • Sipariş toplama ve depolama için aynı rafı kullanabilme imkanı
  • Geniş aksesuar seçeneği
Sırt Sırta Raf Sistemi 1
Sırt Sırta Raf Sistemi 1
Sırt Sırta Raf Sistemi 2
Sırt Sırta Raf Sistemi 2
Sırt Sırta Raf Sistemi 3
Sırt Sırta Raf Sistemi 3
Sırt Sırta Raf Sistemi 4
Sırt Sırta Raf Sistemi 4
Sırt Sırta Raf Sistemi 5
Sırt Sırta Raf Sistemi 5

PALETLİ RAF SİSTEMLERİ

Paletli Raf Sistemi Neden Tercih Edilmelidir?

En çok tercih edilen raf sistemlerinden biri olan Palet Raf Sistemi farklı çeşitlerde istiflenen ürünlerin depolanması için kullanılmaktadır. Paletli Raf Sistemi büyük ebattaki ürünlerin depolanmasında tercih edilebilir.

Paletli Raf Sistemi Nasıl Projelendirilir?

Ürünlerin boyutlarına ve şekillerine göre raf düzeneği oluşturulur. Birçok sanayi sektöründe kullanılabilir. Paletli Raf Sistemi ağır ve hafif ürün aynı raflara yerleştirilebilir. Büyük ve geniş depolarda yüzey kullanımı açısında avantaj sağlar. Aynı zamanda raflar arasında oluşan koridor alanlarında forklift ve diğer istif makineleri için ürüne ulaşımda kolaylık sağlar. Forkliftler, paletleri uzun kenarlarından kaldırarak taşıma yaptıkları için geniş alanlarda daha verimli faydalanılır. Bu da konvansiyonel palet rafları ile karşılaştırıldığında kaldırma yüksekliğinin arttırılmasını sağlar.

Paletli Raf Sisteminin Çeşitleri Nelerdir?

Paletli Raf Sistemleri raf yüksekliği, rafların derinliği ve esneklik ile FİFO çalışma prensibine uyum sağlamaktadır. Paletli Raf Sistemleri adı altında birçok raf sistemi mevcuttur.

-Sırt Sırta Raf Sistemi

-Drive In Raf Sistemi

-Kayar Raf Sistemi Paletli

-Giydirme Raf Sistemi

-Dar Koridor Raf Sistemi

-Push Back Raf Sistemi

Bu Sistemin Faydaları Nelerdir?

Bu raf sistemleri depoların konumlarına, alan hacmine, yüksekliğine, istiflenecek olarak ürünlerin çeşidine, boyutlarına göre hesaplanarak tercih edilir. Müşteri ihtiyacı ve depo alanının imkanları doğrultusunda projeler oluşturulur. Raf sistemleri, ürünün depolanması, girişi ve çıkışı ve sistemli bir çalışma ortamı oluşturulması için son derece önemlidir. Paletli Raf Sistemlerinin avantajları,

- Kullanılan Raf sistemleri ile düzenli bir depo

- Depo alanının tasarruflu kullanımı

- Ürünlerin stok kontrollerinin düzgün yapılabilmesi

- Geniş stok alanlarının oluşturulması

- Malzeme yerleşiminin düzenliği ile manuel işin en aza indirilmesi.

Sorularınız için; 0262 654 20 20 ya da “İLETİŞİM FORMU” doldurarak;

Bize ulaşabilirsiniz…